10 månader! ♡

Lillebror blir idag 10 månader och jag säger det igen, jag hinner inte med, varför ska det gå så fort för?! Älskade lillen, 10 månader av skratt, gråt, oändlig kärlek, lycka, bus med mera med mera.

Det går så fort nu i utvecklingen och jag försöker så gott jag kan att hinna med och skriva ner allt nytt som kommer. 
Han är otroligt charmig och har alltid ett leende på läpparna, busar gärna och försöker få alla till ett skratt med sina tokigheter, en stor humor med mycket glädje i sig. Killen som tar dagen för vad den är med ett konstant leende oavsett dag. ♡

* Äter nu mer och mer av annan föda, gärna iaf gröt morgon och kväll, mellanmål i form av frukt, en och en halv portion av mat, favoriten är just nu couscous. Ammar gör vi också än, dock mest kvällar och nätter, men händer då och då att han vill ha det som mellanmål.
* Går stadigt med hjälp av möbler eller gåvagn, eller med hjälp av våran hand.
* Har nu tre tänder, två nere och en uppe.
* Älskar att gosa och dela ut pussar till familjen.
* Älskar att sitta och läsa bok och kolla på bilderna.
* Frågar flera gånger per dag "dä" och pekar på allt han undrar vad det är för något.
* Säger mamma, pappa, titta, hej, "Awwa" som är storasyster.
*Leker gärna med duplo, klossar, bilar (brummar ljudligt när han ser en bil och lyser av glädje med hela kroppen), dockor har blivit nya favoriten och dom kan han pilla och kolla på i oändlighet och såklart allt Ammelie leker med är ju väldigt intressant.
* Älskar musik och sång och kan dansa/digga i timmar om vi sätter på musik på Tv:n, favoriten är Babblarna och Hardstyle.
* Har svårt för andra än mamma, pappa eller storasyster och är inte gärna i andras famnar, vill ha sin närhet och trygghet i närheten.
* Sitter vi och leker kommer han gärna och tankar närhet för att sen bara minuten efter fortsätta till sitt.
* Har börjat krypa mer och mer, insett att ålningen inte är lika snabbt medel att ta sig fram på.
* Försöker för allt han har att ta sig upp i soffan, men än har han inte bemästrat det.
*Älskar att åka vagn och sover gärna lunchen där i.
* Än är det mamma som gäller så länge jag finna i hans synfält, men är inte mamma i närheten går pappa mer än bra. 
* Somnar utan problem vid läggningar, men vaknar gärna gång på gång, antingen för att magen är ond, vill komma upp till våran säng eller bara hålla handen.
*Gillar att vara ute och att gunga är en stor favorit.
*Äter gärna sina måltider själv och kan även neka mat och vi matar när han inte vill, Så blir oftast mat i plock konsistens här hemma.
* Har fortfarande 74, men börjar mer och mer gå över till 80.
* Är 74 cm lång och väger 10,06 kilo.
* Älskar att rota i skåp och luckor, allt för att riva ur och plocka i. 
* Stora favoriten är ju självklart storasyster, vill göra allt som hon gör även om det många gånger slutar med att hon bär bort han så försöker han gång på gång på nytt. Han skiner upp med ett leende över hela kroppen så fort han ser henne när vi hämtar hem henne från föris, då är tydligen ordningen återställd. ♡ Sitter gärna och myser med henne eller står och dansar till musik, där har vi verkligen syskonkärlek gånger 1000. ♡

Har säkert glömt en hel del, men mycket händer och han blir så stor så fort! ♡ Mammas älskade bebisen, stanna tiden för en stund! Som sagt världens gladaste lilla bebis som alltid får en annan att le och förundras över hans syns på livet. Grattis älskade du, 10 månader idag! Nu ser vi framemot kommande månad och dess utvecklingssteg. 

Kommentera här: