Kåvepenin..

.. Djävulens påfund! Men jag förstår henne, det går inte med ord att förklara hur jäkla vidrigt det är! Så det är inte konstigt att det är stök och strul att få i henne det och att det kommer ut lika snabbt som in är inte heller konstigt, allt är bara förståeligt och jag lider verkligen med henne! <3 Men snart så är dessa fem dagar förbi!

Förövrigt så har jag nu premiär vabbat också, tog ut min absolut första VAB natten som var. Och har idag försökt så gott jag kunnat roa lilla sjuklingen, eftersom varken mat eller dryck är lättast att få i henne så är inte hon den som är piggast eller gladast heller. Men det är ju inte lätt att vara sjuk!

Annars är det bara bra, iaf med oss vuxna och fyrbenta. Kanske lite trötta med den uteblivna sömnen som har varit dessa dagar, men det kommer vi ikapp! 
Nu åter till att mysa och försöka få i henne lite vatten och kanske någon som helst näring, sen så var det den där medicinen igen.. 
Självklart att dockan också ska ha sig lite nässpray. :)


Öroninflammation..

.. Och stök och bök med att få i henne medicinen. Stackarn! :( Vi har verkligen provat allt både vad gäller flytande men också nu tabletter som vi fick hämta ut i dag för det gick inte alls med flytande, det kom ut lika fort som det kom in vad vi än blandade med.. Och nu är det precis lika visa med tabletterna, det hade inte gått så bra nu till natten heller för pappan (jag själv är på jobbet) så vi kommer nog att få ringa in imorgon igen och höra hur vi ska gå tillväga. Jobbigt om det ska behöva vara så här! Både för henne och oss.. Hon är ju smart också och listar ju ut oss nu, smakar inte på det vi lurar i henne, sylt eller en köttbulle som vi lagt in krossade tabletten i.. Så nu är idéerna slut! Men på ett eller annat sätt borde det ju gå att lösa, dubbelsidig öroninflammation och nätter där varken alvedon, nässpray eller högläge hjälper utan att det blir skrik, panik och väldigt ledsen tjej går ju inte heller, medicinen måste vi ju få i henne.. Mammas hjärta! <3

Men detta får morgondagen visa, nu sover dom förhoppningsvis där hemma och jag ska fortsätta med mitt arbete. 
På återseende!


Ammelie 23 månader <3

Har missat helt och hållet att uppdatera månadens uppdatering. Endast en månad kvar tills att lilla prinsessan fyller två hela år! <3 Så svårt att förstå och inse att våran lilla bebis snart blir två år! Tiden går så fort! Men när man tittar på henne och "studerar" henne så ser man att hon verkligen är en stor tjej nu! <3 Allt hon kan och lärt sig på dessa två år. Vårat allt!
 
Men Ammelie som 23 månader:
 
Hon sover fortfarande i sitt rum, men kan bli att hon kommer in till oss på morgonen eller sena natten, men oftast så vill hon sova i sitt rum och går och lägger dit sina nattnappar (självlysande) och bäddar upp och hämtar nalle och snutte. 
När det gäller pottan och allt därtill så går det jätte bra, hon gör båda två på pottan och nummer två gör hon knappt alls längre i blöjan. Hemma är vi oftast blöjfri, utan vid lunchvila och natten, men vi har inte kommit så långt ännu att vara helt blöjfri även när vi åker bort, men det kommer. :) 
Kan också tillägga här då att väldigt mycket är "kiss och bajs", nallen, dockan till och med hundarna har bajsat eller kissat, nallen och dockan ska ha blöja och ska också tvättar i handfatet eller med en vårservett.
Hon vågar på talet mer och mer, det är inte bara enstaka ord längre, utan två och ibland tre ords meningar, så som "mamma ooom hit", "ha den", den min" med flera. Just hit har börjat användas flitigt och då mest när det gäller att ropa in hundarna från bakgården, kommer dom inte på första eller andra hitet så skriker och "ooomm hit" lite argt.. Haha! Kanske har lyssnat lite för mycket på mamma och pappa! ;)
Hon väljer alltid kläder själv, vi får inte vara med och bestämma om det inte redan är så att jag har passat på att lägga fram det kvällen innan, då kanske hon kan gå med på mina valda kläder. Mössa och stövlar är favoriten ute, spelar ingen som helst roll om det är skinande sol. 
Hon har börjat våga sig in på pussel utan knoppar, och enligt mig så går det förvånadsvärt bra, man kanske får hjälpa till med någon bit, men hon får också till bitar på rätt plats själv. 
Roligaste är fortfarande utelek och helst att gunga eller sitta i sandlådan. 
Föris dagarna går riktigt bra, visst har vi också mornar som är jobbigare än andra, men så länge vi inte stressar upp oss så brukar det gå bra i alla fall. 
Hon har börjat fasta mer och mer för att se film på tv eller sin egna mobil, där är då favoriten än så länge "Alvin och gänget 3", sen så har hon också fastnat för youtube där har hon fastnat för kanalen "mother goose club" där det spelas mycket olika sånger och hon följer med på röresler och försöker iaf sjunga med, "Babblarna", "Daniel Tigers kvarter", "Filmhatten" med flera. Men dessa kan hon sätta på och hitta fram själv i mobilen sin och sitta länge, länge med. Sen är det minst lika roligt när mamma eller pappa sjunger "Klappa händerna" med henne. 
Sitta och kolla på kort sen hon själv var liten är också väldigt roligt. :)
Vi försöker nu att börja på att använda hårspänne till luggen för att låta den växa ut, men det är inget som är riktigt roligt enligt fröken, så till slut så blev det att vi klippte den ännu en gång för att göra ett nytt försök nästa gång den är så lång att den ligger i ögonen på henne. Eller så får vi klippa den och hon helt enkelt får ha kvar sin lugg, det går ju det också, så länge den inte är i ögonen på henne och stör är jag nöjd.
 
Har säkert glömt tusen saker som man kan berätta om, men detta är någorlunda i alla fall hur hon är nu och vad som händer. :) Hon blir så stor och vi kan verkligen kommunicera med henne, vi frågar ofta vad hon vill och hon svarar antingen ja eller nej eller vad hon vill ha eller göra och får oftast välja själv. Vi har redan börjat köpa presenter och jag ser framemot dagen när hon blir två något så enormt!  <3 Älskar kalas, men att få fira sin alldels egna lilla älskling och få se lyckan den dagen är så stort! Bara att få fira vårat egna barn! <3