Egentid!!

Som ni nu säkerligen har förstått så är det nestadels mamma som duger här hemma, på kvällarna har inte pappa alls mycket att säga till om och jag ska vara glad om jag får möjligheten till att duscha utan att behöva ha lillan i famnen eller en tjej som är väldigt ledsen, så ser det oftast ut från att hon har sovit sin sista vila innan kvällen och när hon ska sova för natten så kommer jag oftast inte mer än ut i rummet så vaknar hon, så har blivit att jag har gått och lagt mig när hon går och lägger sig.. Och med det så blir det ju väldigt lite egentid och tid för att bara kunna sätta sig i soffan och njuta av att inte ha nån som drar en i håret eller hoppar i knät. ;) Men just nu ikväll så kom den kvällen då hon tvärslockna i mammas famn och fortsatte att sova när jag la ner henne i sin säng och gick ut därifrån!! Måste få erkänna att stunden då jag tände ljusen, satt mig i soffan med en kopp kaffe och läste nyheterna samtidigt som babymonitorn var på var underbar! Som jag har saknat denna egentid! Denna kväll kan jag leva på länge länge! :) Men jag tänker inte klaga, vi har det ju så mysigt både hon och jag på em och kvällarna, men det får gärna hända nångång då och då att jag får ta igen lite energi och bara vara jag. Just dagarna när hon vilar är det ju antingen min famn eller en promenad ute som gäller så där blir det inte heller mycket till egentid. Men, men.. Ikväll så hände det och jag känner att jag samlat på mig den energi jag behöver ett tag framöver, så ska njuta lite till, sen är det sängen som väntar..


Kvällen igår..

Var som sagt väldigt nervös mer eller mindre hela kvällen, men så fort jag fick ett samtal och sms om att hon ätit gröt och druckit lite ersättning från flaskan, ja ni läste rätt hon tog flaskan igår :), plus att hon somnade en stund så slappnade jag av mer och mer.. Hade det väldigt trevligt och roligt och tackar alla inblandade. :) Dock så slutade kvällen redan vid halv tolv eftersom Ammelie hade vaknat och ej ville somna om med pappan, så blev att jag for hem då. Men tiden själv med vänners sällskap var mer än uppskattat. Skönt att få komma iväg en stund och bara vara Marielle! Så med det sagt kan jag inte annat än säga att nästa gång kommer att bli lättare när jag vet att det gick så pass bra som det gjorde för dom två här hemma, det var nog egentligen innerst inne jag som inte var riktigt redo att släppa allt kanske?! Men, men det lär nog iaf dröja tills nästa gång, denna huvudvärk är inget jag har saknat.. ;) Lite bilder innan jag fortsätter att ta igen tiden jag missade med lilla hjärtat igår!Egen tid?!

För mig har min egentid alltid varit väldigt viktigt, även fast att det bara ska ha varit att jag gått ut med hundarna själv, bara saken att få tid till att vara själv, bara jag och få tid till att tänka och bara vara och stänga av allt annat.. Men nu, nu ska vi inte ens gå in på egentid, jag kan max få så att jag kan sitta och dricka kaffe en stund själv eller få stå i duschen extra länge, annars har jag lillan hos mig hela tiden, till och med när hon sover inne så ska det helst vara hos mig, men jag klagar inte, inte än.. Jag tar tillvara på den där koppen som jag får sitta och dricka själv eller duschningen. Kvällarna ska vi inte ens gå in på, då är det bara jag som gäller.. Så då just med tanke på allt det här så har jag ett litet problem, ska nämligen till en vän imorgon och sitta och umgås med mat och dryck och andra vänner. Och ja, jag gruvar mig, nåt så fruktansvärt faktiskt, men skulle vara så skönt att få komma iväg och vara Marielle för en kväll och inte enbart mamma, och sen så skulle säkerligen Ammelie få en betydligt gladare och piggare mamma efter en kväll ute med vännerna. Men då inte bara det att hon endast vill va hos mig på kvällarna så tar ju vår lill tjej varken napp eller nappflaska, så välling är inget alternativ, utan här hemma kör vi på gröt och sen får hon ammas innan jag lägger ner henne sovandes i sängen sin.. Så nu har vi köpt nya nappflaskor och ny välling samt ersättning för att Henke ska få prova ikväll, och blir det som jag tror, att det inte kommer att gå så kommer det troligtvis bli att jag lägger henne innan jag åker iväg och skulle det bli problem senare under kvällen eller natten så har jag ej långt hem och åker ju självklart hem på en gång. Men ja, det är gruvsamt för oss båda, vi vet ju båda att dagar går alldeles ypperligt bra, men blev helt annat nu när det gäller kväll och en del av natten. Men, men vi får se hur det blir, kanske blir att jag ångrar mig i sista stund och stannar hemma också, även fast att jag vet att jag skulle ångra det.. Jag tror att jag behöver få göra detta och jag tror ännu mer att Ammelie och pappa behöver den tiden tillsammans.

Men hur har ni gjort? När lämnade ni barnet själv med pappan för en kväll/natt? Och ammade du då eller gav ni ersättning? Gör jag helt fel som tänker göra detta?