Melker 11 månader! ♡

Och bara en månad kvar till 1 års dagen, kan inte riktigt helt och hållet förstå vart detta år tog vägen?! Tiden rusar verkligen iväg.. 😭 Men vi har hunnit med så mycket underbart och sparat en massa minnen. ♡


Melker 11 månader:

*Alltid lika glad med ett konstant leende på läpparna.
* Klappar händerna så fort han för något bra eller som även vi ska klappa händerna åt, även musik klappas händerna till.
* Älskar musik, sång och dans och har en stadig rutin på mornarna att sätta på musik och dansa och sjunga in dagen. Han dansar och diggar med för glatta livet!
* Älskar sin syster över allt och är med henne på alla platser där hon befinner sig, så fort hon är på föris och vi har hämtat hem henne kan man verkligen se glädjen och kärleken att hon är tillbaka. ♡ Det om något är underbar syskonkärlek! Men samtidigt kan även dessa två tjivas, men det hör väl till?! ;)
* Går och står stadigt med hjälp, står även själv tills han kommer på sig och sätter sig då fort igen. 
* Säger mamma, pappa, där, hej, titta, "Awwa".
* Gosar för glatta livet och har nu infört eget gosljud som kommer så fort han vill gosa, kramas eller pussas, nämligen "Aahhh". 
* Fortfarande skeptisk mot människor förutom familjen, vissa går en stund tills han kommer på sig, men andra är bara att glömma.
* Äter alla sina mål om dagen, dock fortfarande klurig när det gäller bitar, minsta biten som inte han tycker funkar spyr han nästan upp.. Så det är väldigt mosat för tillfället, men vi för dit en och annan bit då och då för att han ska vänja sig vid konsistensen.
* Äter gärna själv med sked och träffar för det mesta rätt.
* Älskar hundarna och gosar mer än gärna med dom, vi får dock passa han då han gärna är och drar i svans och öron, försöker få in att man klappar fint, men det är ju så fasansfullt intressanta saker de där svansarna som rör sig..
* Sover en längre vila vid lunch och även en väldigt kort en på em för att orka hålla ut hela vägen till kvällning. 
* Älskar fortfarande att åka vagn så promenader blir det gott om om dagarna, han sover även bäst då så länge vagnen är i rörelse. 
* Utforskar allt han får syn på och är överallt och ingenstans, alla skåp och lådor rotas igenom ett gäng gånger om dagen, vem vet kanske dyker det upp något nytt spännande där i.. 
* Vill gärna klättra upp själv i trappen så fort vi ska gå upp på övervåningen, Och snabb är han.
* Älskar babblarna och dansar gärna med i sången.
* Även "klappa händerna"är en stor favorit.
* Amningen har han valt själv att trappa ner på rejält, är kanske endast på morgonkvisten eller vid läggning han vill ha bröstet. 
* Älskar sin gåvagn och skulle han kunna hade den följt med överallt.
* Älskar utelek och få känna på och utforska allt han ser. Lite rädd för träd och buskar. Öppnar vi altanen är han den som är snabbast ut. Gunga kan han göra i evigheter, är nog mer vi som avslutar..
* Lite svårt för att åka bil om vi inte tajmar in någon vila så han sover under tiden.
* Är jag i närheten när pappa ska sköta läggningen eller trösta så är han omöjlig och ska till mig, så oftast försöker jag hålla mig undan, men det slutar oftast ändå med att han får komma till mig. Det är ju för så kort stund som dessa tillfällen är och juat nu är det nog mest troligt en period (som hållit i sig länge) och perioder brukar ju avta, så kanske bäst att njuta när han verkligen vill ha mig nära. ♡
* Har en enormt härlig personlighet, med så mycket glädje att jag själv inte kunde tro att en människa kunde bära på den mängden av glädje, men här har vi han, våran glädjespridare som alltid lyfter dagen för oss och har intrycket att alla dagar är underbara! 
* Stoppar faktiskt precis allt i munnen, minsta lilla han hittar är han snabb som attan med in i munnen, så det gäller att vara på sin vakt.
* Somnar gärna vaggandes i famnen inför natten, men sover bäst i sin egna säng.
* Vaknar fortfarande väldigt hattigt och ofta.
* Har väldigt mycket grimaser för sig och tjuter oftast ut i skratt när vi härmar han.
* Älskar att leka "vart är Melker"
* Vet mycket väl när det är kväll och skulle vi vara lite sen med dusch så somnar han oftast innan han är torkad och blöjan är påsatt.
* Har storlek 74/80 på kläderna.
* Börjar få så mycket hår, och små lockar där bak 😍 Dock så är det så ljust så ljust så det knappt syns.
* Tycker verkligen om lek och bus och är gärna där vi är, är han själv på lekrummet kommer han ofta och tankar närhet för att sen pysa iväg igen på egna upptåg.
* Älskar bilar av alla de slag, "brummar" och kör hela dagarna igenom.

Ja jag har nog glömt hälften, men så här är det nu. Så nyfiken och glad kille som tar allt i sin egna takt och njuter av varje dag! ♡ 
En månad kvar till första födelsedagen och mamma hinner verkligen inte med, och lite hugger det ju i mammahjärtat när jag vet att jag börjar och jobba om bara någon vecka, denna månad var den sista på heltid som mammaledig med min lilla bebis. ♡ kan inte förstå vart tiden tar vägen! Men jag vet att han kommer ha det minst lika bra med pappa, det är bara det att mamma tycker det är lite jobbigt! 

Dagen firades iaf med en fotografering hos Moa, blev nog en massa underbara foton, men bjuder på en goding som jag fått se redan. 😍 Hon kan sin sak, verkligen fångat Melker som den han är i detta kort!

Kommentera här: