Ammelie 2 år! <3

Stora, stora tjejen våran, nu har du fyllt två år och tiden måste snart stanna upp, mamma hinner inte med! Du var ju nyss den lilla lilla tjejen även fast att det samtidigt känns som det var jätte längesen och att du alltid har funnits med oss. 
Det är så mycket som händer och jag vill snappa upp det minsta lilla, men det är mer eller mindre omöjligt just nu, det händer något hela tiden och när det gäller talet så hinner jag absolut inte med. Bara igår morse när du fick öppna dina första paket från mamma och pappa så fick du en gubbe med bil och utbrast " åhhh wooow" helt bara sådär. <3 Älskade fisan min! Du har blivit så stor och så duktig så fort, inser du hur stolt och hur mycket vi älskar dig!? Kärleken går inte att beskriva! Jag verkligen hoppas att du inser en vacker dag hur mycket vi älskar dig och hur mycket du betyder för oss, så många år som vi väntade på dig och nu är du här, du räddade vårat liv, som vi längtade och väntade på dig, alla dessa år, och nu äntligen är du vårat allt, vårat liv, allt vi gör är du andledningen till att vi gör det, du kom och gjorde vårat liv till det underbara det verkligen är! <3 
 
Det är svårt att förklara utvecklingsmässigt eftersom allt går så fort, du kan så mycket och det är mycket man själv hinner med på. 
När det gäller talet så har det blommat ut och gått jätte snabbt bara nu över semestern och ditt första sommarlov, du säger väldigt många ord, men dom du använder mest är, mamma, hiit, hej, hejdå, puss, nattnatt, nej, ja, nomnom, titta, kom, wow, tack, min, mina, där, lampa, vagn, docka, nalle, napp, snutte, ut, hjälm med flera. Du beskriver saker, förstår allt vi säger, resonerar med oss och säger ord som vi inte alls kan komma ihåg att vi försökt lära dig ens. Finns också många ord som vi inte riktigt har klurat ut vad du menar med ännu, men det kommer, du visar så tydligt iaf vad du vill om vi inte skulle hänga med på orden. 
Du behöver mycket närhet och sitter gärna och myser en stund mellan alla lekar. Du har börjat visa lite blyghet och alla går inte riktigt att vara vid, då är mamma eller pappa bättre. Kompisar som du leker bäst med är Elias, Jim, Alice, Nathalie, Melissa och Liam och du har börjat leka bättre med varandra, men det kommer alltid tillfällen då ni inte kommer helt överens och där är ni lika envis båda två ;). Sen så är kusin Emelie en stor favorit och en som alltid går hem, hon betyder nog mycket för dig och du skiner alltid upp så fort du ser henne eller vi säger hennes namn, det är kärlek det! :)
 
Du älskar att rita, mestadels är det med tusch eller kritor, men vattenfärg och fingerfärg går minst lika bra. Det kan du sitta med länge, länge och berätta gärna vad det är du ritar för något. Sen så är utelek, antingen på baksidan eller ute på lekplatsen en höjdare, och nu är det poolen som lockar mest, minst en gång om dagen hoppar du i med kläderna på. Iphonen är också en höjdare ännu, du spelar spel och lägger pussel samt att du kollar på viaplay eller youtube, du kan göra allt själv och vill inte att man hjälper eller stör dig, tur att det inte är något sim kort i så att du kan ringa runt också.. ;) Lägga vanliga pussel är också en hit, du lägger nu inte knopppussel längre utan har gått till de "riktiga" bitarna, du fick fyra pussel med fyra bitar av oss igår och la dom utan problem helt och hållet själv, så nästa gång satsar mamman och pappan på att köpa med lite fler bitar att lägga. 
Lässtunden på kvällen är också något som vi inte får missa, du väljer gärna bok själv och lägger dig i sängen, hjälper också gärna till att bläddra och prata om varje sida om det vi har läst. 
Sen så har vi Castro och Astrid här hemma som utgör en stor del utav din dag och lek, det är inte alla gånger dom är med på dina upptåg, men oftast så hittar man dom med både koppel och halsband på sig. Annars så kastar du gärna boll och hittar pinnar åt dom ute som du tar med dig in och visar dom.
Sen så ditt "kök" och dina köksrejer är stor favoriten i rummet, det kan du leka länge länge med och hämtar gärna vatten inne i badrummet för att fylla på och he i och ur alla koppar och fat inne i rummet. Det blir bra nog så blött inne i ditt rum flera gånger, men vattenlek har du ju alltid tyckt om så det är svårt att inte låta dig hålla på.
Du kan numera också räkna, ett, tå, tje säger du många gånger om dagen och pekar på det du räknar. :)
Du klär på dig på morgon och av dig kläderna på kvällen, banne mig om vi skulle hjälpa till knappt så att vi får hjälpa dig att välja kläder utan det ska vara på ditt vis och det du själv vill ha. 
 
Tiden nu under semester och ditt sommarlov har vi badat mycket ute i sjöar och poolen och det är varje gång lika svårt att få dig att kliva upp eller ur poolen, när du väl badar hade du om du fått kunnat stanna för alltid, finns inget bättre än dig och du är en vilde i vattnet, vet inte hur många kallsupar du åker på varje gång, men lika glad är du för det, det är inget som gör det något, du hostar till lite och skrattar och fortsätter att leka som att det inte har hänt direkt efteråt, men det gäller att vara beredd hela tiden, för du slänger dig och hoppar som aldrig förr i vattnet, en riktig badtjej är du! :) 
Det märks också nu under sommarlovet att det är svårt att rucka på dina tider och rutiner, vi har några kvällar försökt att hålla dig vaken lite längre, det är inte det svåra utan det svåra kommer dagen efter och den blir inte rolig, varken för dig eller oss, allt blir fel då.. Tror att vi försökte nån kväll bara, när det blev lite senare än vi hade tänkt oss när vi var iväg och kvällsbadade exempelvis, sen så håller vi kvar vid dina tider. Du har alltid varit svår när det gäller rutiner, har vi fått in dom så är dom svåra att rucka det minsta lilla på, allt blir fel om man skulle rucka lite lite grann på mattider eller sovtider. Men jag ser inget negativt i det, men det var mysigt också att få ha dig vaken lite längre och mysa en stund längre i soffan hela familjen till tvn, något som du aldrig annars gör eftersom tvn ännu inte är intressant mer än 2 minuter kanske. Sen så är det inte bättre eller positivare att ha dig vaken längre heller för den delen, för även om vi har det så är det inte så att du sover längre utan du vaknar som vanlig vid sju tiden, så det är bara dumt för det är ju du som missar din sömn i slutänden. 
Annars har vi njutit av tiden att hela familjen är samlad och alla mysstunder som vi har haft! Dom är oslagbara, tänk om man ändå kunnat ha semester hela tiden! Men jag ska fortsätta att njuta av dom få dagar som är kvar, vem vet imorgon väntar nog ännu en bad i poolen! :)
 
Ditt humör och ditt leende är bland det bästa vi vet, du har en sådan personlighet att man inte kan annat än ha dig lindad kring vårat lillfinger, vad gör man inte till dina fina ögon som kollar så snällt på en?! Men du kan också bli en argbigga och då hjälper inget vi gör, för ett humör har du, och en envishet som är värre än mammas. Men som jag säger, det kommer du säkerligen att komma långt på! Oftast är du glad, det är inte ofta vi får se den andra sidan, men när den väl visas så visar den sig från sin bästa sida. ;)
 
Jag har säkert missat hälften av allt som går att skriva, men jag tycker att vi nöjer oss här! <3 Skulle jag skriva allt skulle jag inte komma härifrån. Tänk att du blivit så stor! Dagen igår, din födelsedag, var helt underbar, det märktes att du förstod att det var din dag, att det var för dig vi gjorde allt, sen så att det bara var dom sex första presenterna som var roliga att öppna har ju inte med saken att göra, då hade du ju det roliga att leka med redan så varför fortsätta att öppna för?! :) Det var många som kom och firade dagen med oss och jag tackar ödmjukast för det! <3 Det betyder mycket att ni ville vara med och göra dagen till det den blev med oss! 
 
Men lite bilder kan jag allt bjuda på! Detta var din andra födelsedag hjärtat, din alldeles egna dag! Grattis igen mammas älskling!
 
 
Mammas trötta kalastjej! <3
 
Kan också bjuda på badandet i poolen du och Alice tog och gjorde på eftermiddagen, poolen du faktiskt fick i födelsedagspresent av morbror Staffan och moster Malin och kusiner. Det vart nog det bästa avslutet på din födelsedag! <3
 

Kommentera här: